Wednesday, October 24, 2012

penguat diriku


Jazakillah khayr wahai akhwati fillah..

Tuesday, October 16, 2012

Semua orang kita kena buat baik~


Assalamualaikum wbt.

Just nak share this simple ayat.
Allah kate, buatlah baik pada parents, relatives, anak yatim, orang yang diperlukan, jiran tetangga jauh atau dekat, sahabat, musafir dan etc.
Kalau tengok description Allah ni, boleh kate semua orang kite kena buat baikkan :) Allah tak kate buat baik kat orang Muslim sahaja tapi general. So semua oranglah kita bertanggungjawab untuk buat baik.

Time buat volunteer haritu, seronok melihat mereka yang bersemangat untuk mencantikkan Public School 41 di Staten Island. Mereka2 ni adalah contoh orang yang rajin menolong orang lain :) Kita perlu contohi mereka ni...

Dalam usrah haritu pulak , kakakku ade tekankan, bahawa orang2 kita perlu buat baik inilah yang perlu kita reach out. Buat baiklah dengan mereka serta ajaklah mereka untuk mendekatkan diri pada Allah. Amar makruf nahi munkar.

insyaAllah kebaikan yang kita buat dengan mengajak mereka mendekatkan diri kita sama dengan Allah ini, akan menjadi saham pahala kita di akhirat sana. insyaAllah.Takut2 kalau kita tidak buat baik pada mereka, nanti kita akan dipersoalkan di sana nanti.
Jom buat baik jom! :)

Monday, October 8, 2012

Celikkan Mata Hatimu..


Alhamdulillah, telah berakhir ISK pada Sabtu lepas.
ISK yang lepas mengimbau kembali kenangan ISK bersama akhwat2 lain di Malaysia 2 tahun lepas.
Ini Sejarah Kita bukan sahaja telah membuka mataku untuk menaikkan Islam tetapi untuk membaiki diri menjadi lebih baik dari semasa ke semasa.

Islam pernah berada di atas dahulu kala. Islam berjaya menjadi WORLD ORDER. Dan tidak mustahil untuk Islam akan naik lagi masa akan datang.

Adakah kita ingin mencipta sejarah atau menjadi sejarah?