Friday, July 3, 2009

bermulalah dengan sesuatu yang menarik~

salam..
kawan-kawan,
macam mana ek nak ajak orang laen pergi ceramah @ usrah???
hurmm..berfikir sejenak...

time usrah hari tu, k.izzati ade bagitahu kami pengalamannya untuk ajak junior2nye untuk join usrah. die kate, kalau kita nak ajak seseorang untuk melakukan sesuatu perkara yang baik, kita hendaklah bermula dengan sesuatu yang menarik. sesuatu yang dapat menarik minat mereka. apa ek????
hurmm... k.izzati kate, dengan MAKANAN...hah! betul x?!?! makanan adalah sesuatu yang menarik kan??? :-D

betul jugak kate k.izzati tu..contohnye, kwn ku ini mule join usrah sbb MAKANAN..sbb die diajak untuk join makan satay kajang(kalau x silapnya la) kat blok A. lepas tu, bermulalah ikatan perkenalan antara akak naqibah dengan mereka..wah bestkan..the power of food..hihi..

nway, tadi ku bace blog nisah..lepas tu, ku terfikir. agaknye kenape orang x join ceramah ek? mungkin sebab mereka xtaw ape yg ade dekat surau tyme malam jumaat tu kot..
meh ku kongsi sikit agenda yang ade kat surau pada mlm itu. solat maghrib, bacaan yassin, ceramah, solat isyak, & serba sedikit MAKANAN yg disediakan.. hah!! kan best tu. ade makanan..
hurmmm...so lepas nih, kita bolehlah gunakan MAKANAN sbg salah satu cara untuk tarik kwn2 & adik2 kita untuk pergi ke surau pada malam jumaat..tpkan, later kita kne betulkan niat kita balik taw. pergi majlis ilmu itu kerana ALLAH. ha..tu yg sebetulnya taw..

betulkan, MAKANAN itu sesuatu yang menarik..
terima kasih kepada pemberi nikmat MAKANAN itu..
syukran ALLAH..
wslm

6 comments:

nisa said...

makanan mmg hebat
haha

XD

aliaadalila^^ said...

nk tambah nih jugak :
ceramah kat surau tuh, selain ada mknn, pakcik tuh sgt best!
kan2?
:D

Nabilah Farhana Yahya said...

to nisa : betul2..makanan itu sangat sedap..tmbhan pule, boleh jimat duit klu pergi ceramah cz x yah beli dinner..heheh

to alia : a'ah...pakcik 2 sgt bez..mcm2 die kongsi bersame n buat lawak... :D

tiNi said...

err knape ak rse panas telinga bile ko cter sal kwn ko first tyme g usrah sbb mknn tuh ek???

hmmmmm

(^_^!)

aireensamirah said...

salam..
haha..
tini, pasal panas lak??
haha..

em pasni,
kite letak ayam panggang+nugget+sosej+air cocktail+nasi goreng..
satu inti nak dtg..
kan2..
huhu..

makanan sbg tarikan je,
yg pntg, ilmu..
betulkan niat bila da tertarik..
:)

Nabilah Farhana Yahya said...

to tini : ntah la tini..npe ko rse panas plak ek??heeh...sori2..ku nk gne sbg contoh..jgn marah ye.. :D

to amie : heheh..btol tu amie..kne btolkan niat kite...bukan semata-mata sbb mknn kita dtg ceramah..kerana Allah itu yg sebenarnye..